ACTUALITAT SETMANA DEL 9 D’OCTUBRE DE 2023

Ordenances Fiscals 2024

Al Ple d’ahir el Govern va aprovar amb els vots en contra de la resta de Grups Municipals l’augment de les taxes Municipals per l’any vinent.
L’IBI es veurà augmentat en un 4,5% i la resta de taxes augmentaran un 2,5%.
Pensem que en el moment d’austeritat que pateixen totes les famílies de la nostra ciutat són uns increments abusius i el Govern hauria de buscar altres fons de finançament.
El Govern ha justificat l’augment de les taxes dient que l’IPC ha pujat un 2,5% i l’Ajuntament està en una situació econòmica precària, això si, diners per contractar 3 nous Coordinadors i un Gerent que costaran als ciutadans 240.000 € anuals si hi ha.
També va explicar el Govern que es durà a terme un Pla de Sanejament econòmic a l’Ajuntament, però que en cap cas això repercutirà en els serveis que es presten a la ciutadania.
Volem recordar que l’any passat la taxa d’escombraries va augmentar un 40% en teoria per la realització del projecte Porta a Porta, el qual no s’ha dut a terme i les taxes aquest any tornaran a pujar un 2,5% amb el precari servei que actualment tenim de recollida d’escombraries.
Els descomptes i subvencions continuen igual que fins ara.
Us adjuntem la presentació que va dur a terme el Govern sobre l’augment de les taxes per l’any 2024.


Ple Municipal 9 Octubre 2023

Aquesta setmana ens plau comunicar-vos que al Ple Municipal d’ahir dilluns 9 de Octubre de 2023 es van aprovar dues de les tres mocions presentades per Transformem VNG, la feina Municipalista que s’està duent a terme dona els seus resultats i es reflecteix en les aprovacions de les mocions que el nostre Grup Municipal presenta a cada Ple.

Us informem dels resultats de les votacions dels diferents Grups Municipals a les mocions presentades per Transformem VNG.

MOCIÓ PER LA IMPLANTACIÓ D’UNA ROTONDA A LA C-246A A LA CRUÏLLA AMB L’AVINGUDA TORRE DEL VALLÈS.

PSC…………………………………….A FAVOR
VECP………………………………….A FAVOR
ERC…………………………………….A FAVOR
JUNTS X CAT…………………..A FAVOR
CUP-VNG…………………………EN CONTRA
PP…………………………………………A FAVOR

Ahir vàrem poder comptar amb el Sr. López, President de l’Associació del barri de l’Aragai per defensar aquesta moció, a qui agraïm profundament la seva intervenció, aquesta moció és una necessitat no només per al barri de l’Aragai, sinó també per als barris de la Collada, els Sis Camins, i d’altres que veuen com cada dia la mobilitat i la seguretat dels seus veïns als seus barris cada vegada és pitjor i no es fa res al respecte.
Cal recordar que dur a terme aquesta rotonda va ser una de les promeses electorals que el PSC va fer a l’Associació de Veïns de l’Aragai.

PSC…………………………………….EN CONTRA
VECP………………………………….EN CONTRA
ERC…………………………………….ABSTENCIÓ
JUNTS X CAT…………………..A FAVOR
CUP-VNG………………………..A FAVOR
PP………………………………………..ABSTENCIÓ

Malauradament i tot i ser una moció consensuada i treballada amb un gran expert de socorrisme aquàtic de Vilanova i membre d’un dels equips de salvament de la Copa Amèrica, en Ramsés Martí, la moció va decaure amb els vots en contra del Govern i l’abstenció d’ERC i el PP.
El Govern va considerar que a dia d’avui el servei de socorrisme de les nostres platges és l’adient i que no és moment de fer millores en quelcom tan important com és la seguretat dels ciutadans al mar.
Van continuar dient que en aquests moments és totalment inviable canviar el model de Seguretat a les nostres platges, això sí, pensen que és una molt bona idea continuar explotant els 6 km de platges que Vilanova té sense donar gaire importància a aquest servei de salvament tan rellevant que cal recordar que aquest any ha realitzat 432 intervencions en casos lleus, 41 en greus, 28 rescats, 25 evacuacions i hem tingut una persona morta a les nostres platges per ofegament.
Respecte al Pla Integral de Seguretat per les platges la contesta del Govern va ser que ho estudiarien i que ja hi estaven treballant, això sí, sense explicar ben bé que.
La seguretat a les nostres platges és fonamental per a tots i totes amb el que no entenem el posicionament del Govern i esperem que el temps no ens doni la raó.

MOCIÓ PER LA RETRANSMISSIÓ DELS PLENS MUNICIPALS EN LLENGUA DE SIGNES CATALANA.

PSC…………………………………….A FAVOR
VECP………………………………….A FAVOR
ERC…………………………………….A FAVOR
JUNTS X CAT…………………..A FAVOR
CUP-VNG………………………..A FAVOR
PP………………………………………..A FAVOR

Aquesta Moció va ser defensada al Ple pel Sr. Vargas amb la traducció simultània realitzada per la Tània Puig, la seva exposició va ser una allau d’humanisme i tota una lliçó en defensa dels drets de totes les persones amb necessitats especials.
El Govern no només es va comprometre a instaurar la traducció simultània als Plens Municipals sinó que també es va comprometre a fer extensible aquest compromís a tots els actes institucionals o festius de la Vila, això sí, varen demanar temps.
Esperem que no hàgim d’esperar gaire perquè tots aquests ciutadans i ciutadanes amb necessitats especials puguin tenir els mateixos drets que la resta de la ciutadania.
Moltes gràcies, Sr. Vargas i Sra. Puig per vetllar pel benestar de les persones amb necessitats especials i haver participat en el Ple.


Tornen a ser tres mocions presentades amb la coherència de les necessitats actuals de la nostra Ciutat i que compleixen amb les prioritats reiterades a la nostra campanya, tres mocions que tornen a representar una declaració política per donar un nou punt de vista al Ple per aquesta nova legislatura; consolidant així, un nou punt de vista Municipalista que el nostre moviment polític, fresc, enèrgic, dinàmic, i tanmateix pragmàtic està aportat a aquest consistori.


Al torn de preguntes

1.-Cada any, a principis d’octubre, coincidint amb el final de la temporada d’estiu, l’oci nocturn de la ciutat es desplaça de Baix a Mar cap al Centre Vila i el casc antic de la Geltrú, tenint la plaça Lledoners com a punt neuràlgic. L’any passat els problemes de convivència i delinqüencials, van ser nombrosos i reiterats, sovint cada cap de setmana. Quines mesures concretes preveu el govern per evitar aquesta situació i possibilitar el desenvolupament pacífic de les activitats dels locals i establiments d’oci nocturn i, tanmateix, garantir la convivència i el descans veïnal?  

La contesta del Govern ha estat la següent:
La contesta del Govern va ser que fa una setmana que creen una taula de treball on estan implicats policia local, Associació de Veïns i els diferents comerços de les zones afectades per confeccionar un pla per evitar que el succeït anteriorment es repeteixi.
És curiós que quan Transformem VNG va presentar la seva pregunta al registre per al ple per casualitat el Govern actual és poses a treballar en aquesta greu problemàtica, així i tot celebrem que es posi fil a l’agulla per resoldre el greu problema de seguretat i convivència que pateixen els veïns i veïnes d’aquest barri.

2.-Ha arribat al nostre coneixement que els diferents departaments de l’Ajuntament no poden fer front a certes despeses lligades al capítol I, imposant-se un clima d’austeritat, com ara quan de cobrir baixes de personal es tracta.
Quines afectacions s’estan donant en l’actualitat i quines afectacions preveu el govern que pateixin els serveis públics de la ciutat?

La contesta del Govern ha estat la següent:
El Regidor d’hisenda va exposar que tal com ja s’havia explicat al punt 4 de l’ordre del dia, el que està fent el Govern és intentar canviar la manera de treballar a l’Ajuntament, eliminant les hores extra e intentant cobrir les baixes amb personal de la casa en comptes de contractar treballadors eventuals.
En cap cas la ciutadania notarà cap mena de repercussió en els serveis que l’Ajuntament ha de prestar a la ciutat.


Al torn de Precs

1- En anterior ple vàrem preguntar pel projecte del camí pedalable de la carretera de l’Arboç, aquesta setmana els veïns de la collada s’han trobat sense previ avís que s’està asfaltant l’esmentada carretera. Voldríem saber si s’ha dut a terme alguna actuació respecte al camí pedapalbe.
La contesta va ser que l’Ajuntament no té res a veure en l’actuació d’asfaltatge que s’està duent a terme en aquesta carretera.

2- El Passat 18 de Setembre es va fer pública la notícia d’una jubilació parcial de relleu que afecta la Gerència de Canal Blau, ens pot explicar el Govern com està actuant al respecte?
La contesta va ser que han demanat un informe a recursos humans i a secretaria i tan bon punt el tinguin el compartiran amb la resta de Grups Municipals.

3- El consell d’ICVSAM, Informació i comunicació Vilanova i la Geltrú, que engloba Canal Blau, és l’únic dels consells que encara no s’ha reunit d’ençà que el Govern va canviar, ens podrien donar informació del perquè encara no s’ha dut a terme aquesta reunió?
La contesta va ser que ja hi ha una data programada i ben aviat es comunicarà als Consellers.

4- Ens consta que hi ha unes subvencions pendents de rebre per CAAD Garraf Penedès per millorar les seves instal·lacions i ens agradaria preguntar al Sr. Alcalde com a President de la Mancomunitat Penedès Garraf que és també quan es preveu que es materialitzin aquestes subvencions.
La contesta va ser que quan la Diputació pagui, la Mancomunitat podrà pagar.

5- Al passat Ple de Setembre vàrem realitzar una pregunta referent a les actuacions que mancant per realitzar a l’obra dels jardins de Francesc Macià, el Regidor d’urbanisme es va comprometre que durant el mes de Setembre es col·locaria el mobiliari i és milloraria la il·luminació.
Ens poden explicar en quin estat es troba aquesta promesa?
La contesta va ser que avui dia les papereres ja estan col·locades i ben aviat es col·locaran els bancs en les ubicacions consensuades amb l’Associació de Veïns de Sant Joan, respecte a les lluminàries que també es reclamaven, el regidor no va dir res al respecte.


El Municipalisme continua deixant la seva empremta al Consistori de Vilanova i la Geltrú i seguirem treballant dur per la nostra ciutat.
És el moment de retornar la confiança mostrada pel poble amb feina.

Transformem VNG continua amb el seu compromís de treballar per la Ciutat, els seus Ciutadans i Ciutadanes. 

Una resposta a «ACTUALITAT SETMANA DEL 9 D’OCTUBRE DE 2023»

  1. Avatar de Gregorio Torres Bernat
    Gregorio Torres Bernat

    Gracias

Deixa un comentari

%d