ACTUALITAT SETMANA DEL 23 D’OCTUBRE DE 2023

RECUPEREM LES PARADETES INFORMATIVES

Ens complau informar-vos que a partir del pròxim 28 d’octubre reprendrem les paradetes informatives.
Aquest mateix dissabte estarem a l’entrada dels Jardins de Francesc Macià i la intenció inicial és fer-ne una cada mes, als diferents barris de Vilanova i la Geltrú.

Amb aquesta iniciativa volem continuar amb la nostra identitat de ser propers i estar al costat de les ciutadanes i ciutadans de Vilanova, escoltant les vostres demandes i si s’escau, traslladant-les al Ple Municipal, per tal de donar veu al poble i buscar solucions per a les problemàtiques reals que patim els ciutadans en el nostre dia a dia.

Estarem molt contents de poder rebre-us i poder escoltar les vostres inquietuds i problemes, i evidentment ajudar-vos en tot el que estigui a la nostra mà.
Us hi esperem!!!


Tanmateix, aquesta setmana continuant amb la nostra filosofia de treball, ens hem reunit amb diferents associacions i entitats de la nostra Ciutat per escoltar i ser partícips de les seves inquietuds i problemàtiques.
Us en deixem un breu resum:

REUNIÓ CCOO

La setmana passada vàrem tenir una trobada amb els representants de CCOO de l’Ajuntament. Vam intercanviar opinions amb relació a la contractació de quatre nous alts càrrecs per part del govern municipal, i des del sindicat ens van traslladar el seu posicionament respecte a diverses situacions laborals existents dins del Consistori i entitats laborals, que aviat s’hauran d’abordar.
La situació laboral de quatre treballadors dels Centres Cívics de la ciutat, la deficiència salarial de les treballadores d’AISSA (Assistència Integral Social Sanitària), que gestionen la residència d’avis els Josepets, atenció en centres de dia, servei d’atenció domiciliària, menjador social, àpats a domicili, i molts d’altres serveis enfocats al benestar de la nostra gent gran. I la situació de quatre treballadors de l’Ajuntament pendents de jubilació, a qui l’Ajuntament els nega el relleu, són els temes que van copsar la trobada.
Pensem que les trobades amb els representants dels treballadors, són una bona manera de prendre el pols de la situació dels diferents organismes i empreses municipals que depenen de la casa.

ASSOCIACIO 8 VIDES

També ens hem reunit amb l’Associació 8 Vides, una de les entitats que treballen a la nostra ciutat pel benestar i la salut de les colònies de gats existents, que segons ens indiquen, són unes 18 colònies reconegudes.

Ens comenten que els grans problemes que es troben en el seu dia a dia és la manca de participació, empatia i col·laboració econòmica que reben per part de la Regidoria de Medi ambient per desenvolupar el seu voluntariat, el nul reconeixement a la seva labor i la manca de mitjans materials.

Afirmen que el conveni signat actualment amb el CAAD Penedès Garraf no funciona correctament i que no és un servei àgil ni efectiu. Ens comenten també que tot i haver-hi un conveni signat de CER (captura, esterilització i retorn al medi), aquest es totalment insuficient e ineficaç. I advoquen per cercar possibilitats de convenis amb veterinaris locals per tal de poder portar un animal ferit o malalt, ja que malauradament sovint n’han d’assumir elles mateixes les despeses dels serveis veterinaris.

Les peticions principals que aquesta Associació ens transmet són 3:

-Que les persones autoritzades per alimentar als gats a les seves colònies tinguin el seu distintiu que així ho acrediti.

-Que l’Ajuntament signi un conveni amb centres veterinaris de la ciutat per tal de poder atendre els gats malalts o ferits, amb unes normatives adients i consensuades.

-Que el pinso que l’Ajuntament proporciona sigui prou per al nombre de gats existents i d’una qualitat mínima.
Deixa un comentari

%d