Carta oberta a la ciutadania de Vilanova i la Geltrú

Veïnes i veïns,

En poc més de cinc mesos tindran lloc les eleccions municipals, uns comicis on es jutjarà el balanç de l’actual govern, decidint sobre la seva continuïtat. La realitat és que ha estat una legislatura perduda. El desencís generalitzat no va trigar a arribar; és palpable que avui tenim una Vilanova i la Geltrú abandonada i decadent on la participació ciutadana ha anat perdent pes fins a desaparèixer. Hi ha anys llum entre el postureig de l’administració i l’estat real de la nostra vila, per no parlar de la deixadesa en la qual es troben els nostres barris. Com no cremar-se quan intentes participar en la vida de la ciutat, si davant et trobes amb un mur de pedra?

Sabent que el govern actual assumeix ja la seva derrota, per molt que ho estigui intentant evitar, fixem-nos ara en l’alternativa. Els socialistes han governat Vilanova quasi una trentena d’anys des de la transició. I com marca el guió seguit al nostre municipi des d’aleshores, els socialistes esperen tornar a pujar al poder protagonitzant una altra legislatura on, per fer que tot continuï igual, cal fer veure que tot canvia. La ciutat, ja s’està mentalitzant de la tornada d’aquests vells coneguts, amb la resignació de que tot continuarà igual.

I, què podem fer en aquest context la gent del municipi? Davant d’aquest escenari, un centenar de persones que ens mirem des de fora el que decideix l’Ajuntament, però que patim les conseqüències directes de les seves polítiques, hem creat una plataforma municipalista. Som el botiguer, la veïna, el paradista del mercat, l’estudiant, la funcionària, el pagès, la mestra, el cambrer, l’educadora social, gent implicada en entitats del poble, la infermera, el jubilat, la caixera, en definitiva gent de carrer, que coneixem el dia a dia de Vilanova i la Geltrú i que no ens resignem a seguir el guió escrit. La nostra convicció és el municipalisme; un partit estrictament localista, que obeeixi exclusivament a les necessitats de la ciutat, sense haver de dependre de decisions preses en despatxos de Barcelona o de Madrid. En el marc d’aquest projecte plural i divers, apostem per una profunda regeneració democràtica, que impliqui transformar la participació ciutadana, empoderant al poble. Diguem la nostra, mobilitzem-nos i mobilitzem el nostre entorn, construïm entre tots i totes un programa il·lusionant de canvi per fer nostre l’Ajuntament i la plaça.

Apostem per un canvi de tarannà en la participació, fent d’altaveu de les entitats i dels barris; el poder polític ha d’estar al nostre servei. L’oportunitat és ara. És per això, que en les pròximes setmanes ens donarem a conèixer, impulsarem la creació d’espais de debat en cadascun dels nostres barris, perquè hi puguis dir la teva. Volem un programa consensuat i participat per transformar Vilanova i la Geltrú. Si a la gent de carrer no ens fa cas l’Ajuntament, farem entrar a la gent de carrer a l’Ajuntament.

Que passeu unes bones festes i tingueu un bon any,

Ens veiem en uns dies a les places, barris i carrers!

L’Assemblea de Transformem Vilanova i la Geltrú

8 respostes a «Carta oberta a la ciutadania de Vilanova i la Geltrú»

 1. Ja comença la lluita per governar la ciutat,…

 2. Avatar de Maria Àngels Aznar Codinacchs
  Maria Àngels Aznar Codinacchs

  Endavant, os doncs el meu suport.

 3. Avatar de Pilar Ochoa de Cabanyes
  Pilar Ochoa de Cabanyes

  Una decisió molt encertada

 4. Valoro molt aquest article perquè m’ agrada la gent que el recolza. Les paraules son engrescadores però lamentablement les dels qui governen son similars. Els discursos son intercambiables perquè tothom utilitza conceptes de moda, i que queden bé: empoderar, participar, regenerar, posar en valor. En política l’ important ja no és tant el que fas (eventualitats apart, és escàs el marge de maniobra per una gestió diferenciada) sino com vens el que fas. Per això hi ha tan poca diferència entre uns i altres hate to say Alguns, però, seguirem esperant que les paraules portin a uns fets que no calgui maquillar gaire perquè beneficien una majoria, o millor encara: pensen a llarg plaç. Tenim reptes inmensos: el canvi climàtic, la desintegració de l’ estat, o el canvi cultural derivat de la immigració. No m’ agradaria ser al lloc dels ajuntaments. Caldrà molta valentia i sentit d’ estat- ni que sigui dins els limits estrictes d’ un municipi

 5. Avatar de Narciso Dominguez
  Narciso Dominguez

  Teneis todo Mi apoyo, cambiar Vilanova es necesario, tanto en el ambito Politico como Social, necesitamos Gente como vosotros para mejorar en ese sentido, Gente honesta, honrada, que realmente se preocupe por la Ciudad y sus ciudadanos.
  Andavant, por una Ciudad que de ejemplo…..

 6. Tindrien que donar la cara , no deu ser gens fácil gestionar un ajuntament i cales bons gestora i contables

 7. Avatar de Jose Antonio Gonzalez
  Jose Antonio Gonzalez

  Molt be, endavant.

 8. Cal millorar Vilanova i la Geltrú però de debó perque ja vem veure que va passar a Barcelona amb el projecte Colau, que tots els somnis de fer una millor ciutat van quedar en res.Volem millorar l´il.luminació, la recollida de la brossa,més netejar de pintades, plans ocupacionals i regular la cir.culació de bicicletes i patinets per la nostra Vila,si es aixís endavant.

Deixa un comentari

%d