Comerciants i entitats veïnals de Vilanova impulsen una candidatura municipalista a les properes eleccions

Marc Segarra és el cap de llista de la nova formació que assenyala ‘el municipalisme, la regeneració democràtica i la participació ciutadana’ com a eixos principals

Comerciants i entitats veïnals de Vilanova impulsen una candidatura municipalista a les properes eleccions. La nova candidatura neix per apropar les institucions locals al veïnat i donar un impuls ciutadà a la vila. Marc Segarra Sabio és el cap de llista de la nova formació, que compta amb el suport de diversos sectors comercials, associatius i veïnals de Vilanova i la Geltrú.

La nova candidatura candidatura que busca “transformar la manera d’entendre la forma de treballar i gestionar l’Ajuntament”. Transformem Vilanova i la Geltrú va donar el tret de sortida de la cursa electoral el passat dimecres 25 de gener a la Penya Barcelonista, on es va presentar a Marc Segarra i Sabio com a cap de llista i van participar-hi representants del teixit comercial, social i veïnal de la ciutat.

“Venim a transformar la política municipal: som gent del carrer, que coneix les problemàtiques, les inquietuds i els reptes de Vilanova i la Geltrú, i venim amb molta il·lusió per millorar la situació de la ciutat. No podíem quedar-nos a casa”, ha comentat Marc Segarra Sabio, candidat de Transformem Vilanova i la Geltrú. “Hi ha un ampli consens del fet que la realitat actual no es pot mantenir: estem patint una manca de transparència, de participació i de voluntat de gestió que ens ha abocat a un deteriorament de la vila que no ens mereixem”. Tanmateix, Segarra va reivindicar el paper de les entitats i del comerç local  com a element de cohesió social a la ciutat.

Amb la mirada posada a les principals preocupacions dels vilanovins i vilanoves, com la neteja viària, la conservació de les vies públiques, l’habitatge, la mobilitat o l’enllumenat, i lliures de cap jou nacional o estatal, Transformem Vilanova i la Geltrú ja compta amb el suport de membres de diverses associacions de comerciants, veïnals i culturals, que veuen necessari un canvi profund en la gestió de l’Ajuntament.

Així va quedar palès a l’acte de presentació on Joan Galimany, de l’associació de comerciants locals Viu Comerç, Jordi Gasol, del Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, Jaume Calvet, paradista al Mercat Municipal i Albert Rodríguez, secretari general de Comissions Obreres de Vilanova i la Geltrú van participar en una taula rodona moderada pel sociòleg Carles Duran per debatre sobre els principals reptes de futur de la ciutat.

Les més de 150 persones que es van apropar a l’acte, omplint de gom a gom la Penya Barcelonista, van poder dir la seva un cop acabada la presentació, en converses amb la gent de Transformem. La candidatura es va comprometre a visitar tots els barris de la ciutat per intercanviar amb el veïnat i les entitats, i construir mitjançant dinàmiques obertes i una escolta activa un programa electoral des de la base que contempli la realitat dels barris.

Nascuda al desembre per canviar el funcionament de l’Ajuntament des del municipalisme, la regeneració democràtica, la participació ciutadana i la Nova Gestió Pública, Transformem Vilanova i la Geltrú és defineix com una “candidatura local formada per veïns i veïnes, botiguers, professionals, estudiants, paradistes, funcionaris, educadores socials, caixers i jubilats, en definitiva, per gent de Vilanova i la Geltrú amb la voluntat de millorar el funcionament de la seva vila des del carrer”.

3 respostes a «Comerciants i entitats veïnals de Vilanova impulsen una candidatura municipalista a les properes eleccions»

 1. Voldrìa estar informat dels actes que feu. Gràcies

 2. Avatar de Gemma Tuà Vilagrasa
  Gemma Tuà Vilagrasa

  Vaig conèixer la vostra existència com a partit polític, ahir 07/05/2023, a la placa de la Vila, en motiu de la trobada d’associacions mediambientals de Vilanova, però cap dels polítics de la taula, ni en Marc Segarra va fer cap menció ni referència als projectes que teníu sobre aquest tema. M’agradaria coneixe’ls. Em podeu informar, si us plau. Gràcies.

 3. Avatar de Nuria Rondoni Nosas
  Nuria Rondoni Nosas

  Acabo d’enterar-me que i sou
  No se qui sou, si és veritat el vostre programa, os votaré, pero la veritat que no se si sereu «mucho lerele y poco lirili», per que aquest ajuntament ….. De pena

Deixa un comentari

%d